Frivillighet

Vi är en frivillig verksamhet men en verksamhet som behövs och en frivillighet som skapar engagemang. Ett engagemang som består och så småningom leder till bättre mående och mer energi kvar när dagen är slut.

 

Delaktighet

Vi har inget remisstvång, ingen tidsgräns och vi strävar efter delaktighet på alla nivåer. Tillsammans kan vi göra verklig skillnad, dag för dag.

 

Politiskt och religiöst obundet

Vi är ett politiskt och religiöst obundet klubbhus, där du själv är med och bestämmer, både över huset och över din egen återhämtning.

Vi skapar mening och bryter isolering

Vi är en arbetsrehabilitering för dig med erfarenhet av psykisk ohälsa. Som en väg till återhämtning erbjuder vi arbete och gemenskap på någon av våra tre enheter: Kök och Café, Kontor eller Service.

Bli medlem

Gå in här och läs om vad du kan göra här och hur enkelt det är att börja hos oss. Du behövs!

Vad är på gång?

Anslagstavla för dig som är medlem eller för dig som bara vill hänga med på vad som händer hos oss.

Läs mer

Gå in här och läs om vår modell, vår organisation eller våra riktlinjer.

Fontänhus i världen

Fontänhuset i Falkenberg är ett av över 300 Fontänhus i världen. 200 av Fontänhusen är ackrediterade, vi är ett av dessa. Fontänhusen i världen når över 100 000 varje år, i över 30 länder. Fontänhus-modellen är en evidensbaserad fungerande rehabiliteringsmetod för människor med psykisk ohälsa. Vi är religiöst och politisk obundna och har funnits i Falkenberg i över 20 år.

Nyheter

Aktuellt
januari 27, 2022

Pay off; Socioekonomisk utvärdering, av Sveriges Fontänhus.

https://www.sverigesfontanhus.se/fontanhus-gor-skillnad/
Aktuellt
januari 12, 2022

Senaste numret av Fontänhuskällan

En massa artiklar och reportage, ibland med lite jultema. Håll till godo! https://www.falkenbergsfontanhus.se/wp-content/uploads/2022/01/Nr-2-2021.pdf
Aktuellt
januari 11, 2022

Covid-19

  Skydda dig själv och andra mot Covid-19. Stanna hemma och testa dig om du har symtom, även lättare symtom. Kom inte till Fontänhuset förrän du är frisk och fått provsvar som visar att du inte har Covid-19. Håll avstånd till andra gärna 1,5 meter. Tvätta händerna och sprita dig ofta.Vi ser över möbleringen, har sittande lunchservering, vi har minskat platserna i matsalen du kan även sitta på andra ställe i huset och äta din lunch. Vi kommer vänta med att planera de sociala aktiviteterna. Det viktigaste du kan göra är att vaccinera dig! Då skyddar du både dig själv och din omgivning! Vaccination är det mest effektiva sättet att bromsa pandemin. Boka tid på 1177.se/halland/boka-vaccination-covid-19 eller kom på drop in. Vi håller oss hela tiden uppdaterade med aktuell information och försöker arbeta för att hålla smittspridningen nere. Falkenbergs Fontänhus 2022-01-11
Aktuellt
november 29, 2021

Julafton och nyår

öppet julafton (24 dec) 11:30-14:30 öppet nyår (31 dec) 13:00-15:00

Det är viktigt för mig.

Medlem på huset

Alltid saknad och efterlängtad. Alltid glada och positiva när man kommer innanför dörren. Frågar alltid en hur man mår och hjälper alltid en om man har en tuff dag, samt hjälp med vardagliga saker, ex. flytt, jobb, studier, läkarbesök etc.

Medlem på huset

"Handledarna jobbar mycket tillsammans med medlemmarna för att skapa en trygg och rolig arbetsinriktad dag utefter medlemmarnas behov och dagliga förmågor.

Medlem på huset