Frivillighet

Vi är en frivillig verksamhet men en verksamhet som behövs och en frivillighet som skapar engagemang. Ett engagemang som består och så småningom leder till bättre mående och mer energi kvar när dagen är slut.

 

Delaktighet

Vi har inget remisstvång, ingen tidsgräns och vi strävar efter delaktighet på alla nivåer. Tillsammans kan vi göra verklig skillnad, dag för dag.

 

Politiskt och religiöst obundet

Vi är ett politiskt och religiöst obundet klubbhus, där du själv är med och bestämmer, både över huset och över din egen återhämtning.

Vi skapar mening och bryter isolering

Vi är en arbetsrehabilitering för dig med erfarenhet av psykisk ohälsa. Som en väg till återhämtning erbjuder vi arbete och gemenskap på någon av våra tre enheter: Kök och Café, Kontor eller Service.

Bli medlem

Gå in här och läs om vad du kan göra här och hur enkelt det är att börja hos oss. Du behövs!

Vad är på gång?

Anslagstavla för dig som är medlem eller för dig som bara vill hänga med på vad som händer hos oss.

Läs mer

Gå in här och läs om vår modell, vår organisation eller våra riktlinjer.

Fontänhus i världen

Fontänhuset i Falkenberg är ett av över 300 Fontänhus i världen. 200 av Fontänhusen är ackrediterade, vi är ett av dessa. Fontänhusen i världen når över 100 000 varje år, i över 30 länder. Fontänhus-modellen är en evidensbaserad fungerande rehabiliteringsmetod för människor med psykisk ohälsa. Vi är religiöst och politisk obundna och har funnits i Falkenberg i över 20 år.

Nyheter

Aktuellt
september 22, 2021

COVID-19

Vi kommer stänga huset fram tills på måndag (27/9) pga att en som testat positivt för covid har varit i huset detta för att minimera smittan ska spridas vidare. Om du har symtom även milda testa dig och stanna hemma.
AktuelltHänder i HusetSociala aktiviteterTorsdagsaktiviteter
september 20, 2021

Torsdagskvällar i HÖST

Torsdagarskvällar framöver, välkomna! den 16/9 Kräftskiva Den 23/9 Gaming/Brädspelkväll den 30/9 Kubb/Crocket & grillkväll den 7/10 sushi kväll den 14/10 spakväll den 28/10 Secret hitler
Aktuellt
september 20, 2021

Spelkväll

Tv-och Brädspelskväll Klockan 16:00 23:e september Välkommen till Tv-och brädspelskväll på fontänhuset den 23:e september klockan 16:00.Det bjuds Hamburgare och pommes + snacksKostnad 30 krAnmälan görs i huset eller ring till oss om du vill vara med.Känn dig välkommen.
AktuelltArbetsgrupperEnheterHänder i HusetNya VägarProjektSociala aktiviteterTorsdagsaktiviteter
september 13, 2021

kräftskiva 16/9 kl 15:00

Det är viktigt för mig.

Medlem på huset

Alltid saknad och efterlängtad. Alltid glada och positiva när man kommer innanför dörren. Frågar alltid en hur man mår och hjälper alltid en om man har en tuff dag, samt hjälp med vardagliga saker, ex. flytt, jobb, studier, läkarbesök etc.

Medlem på huset

"Handledarna jobbar mycket tillsammans med medlemmarna för att skapa en trygg och rolig arbetsinriktad dag utefter medlemmarnas behov och dagliga förmågor.

Medlem på huset