Skip to main content
 

Frivillighet

Vi är en frivillig verksamhet men en verksamhet som behövs och en frivillighet som skapar engagemang. Ett engagemang som består och så småningom leder till bättre mående och mer energi kvar när dagen är slut.

 

Delaktighet

Vi har inget remisstvång, ingen tidsgräns och vi strävar efter delaktighet på alla nivåer. Tillsammans kan vi göra verklig skillnad, dag för dag.

 

Politiskt och religiöst obundet

Vi är ett politiskt och religiöst obundet klubbhus, där du själv är med och bestämmer, både över huset och över din egen återhämtning.

Vi skapar mening och bryter isolering

Vi är en arbetsrehabilitering för dig med erfarenhet av psykisk ohälsa. Som en väg till återhämtning erbjuder vi arbete och gemenskap på någon av våra tre enheter: Kök och Café, Kontor eller Service.

Bli medlem

Gå in här och läs om vad du kan göra här och hur enkelt det är att börja hos oss. Du behövs!

Vad är på gång?

Anslagstavla för dig som är medlem eller för dig som bara vill hänga med på vad som händer hos oss.

Läs mer

Gå in här och läs om vår modell, vår organisation eller våra riktlinjer.

Fontänhus i världen

Fontänhuset i Falkenberg är ett av över 300 Fontänhus i världen. 200 av Fontänhusen är ackrediterade, vi är ett av dessa. Fontänhusen i världen når över 100 000 varje år, i över 30 länder. Fontänhus-modellen är en evidensbaserad fungerande rehabiliteringsmetod för människor med psykisk ohälsa. Vi är religiöst och politisk obundna och har funnits i Falkenberg i över 20 år.

Nyheter

Aktuellt
januari 25, 2023

ÅRSMÖTE 2023

Falkenbergs Fontänhus VännerTisdagen den 14 mars kl 18:00 Falkenbergs Fontänhus,  Storgatan 71 31174 Falkenberg. Det bjuds på lättare förtäring VÄLKOMMEN! 0346-71 10 71, kontakt@falkenbergsfonhus.sewww.falkenbergsfontanhus.se
Aktuellt
januari 11, 2023

Verksamhetsberättelse och Verksamhetsplan

verksamhetsberättelse 2022Ladda ner
AktuelltFontänhuskällanRedaktion
december 21, 2022

Julnummer

Årets sista nummer av Fontänhuskällan. Håll till god!
Aktuellt
december 13, 2022

Julhälsning

Här kommer en liten julhälsning från oss på Falkenbergs Fontänhus. Tiden går fort och vi närmar oss med stormsteg. Vi har skapat lite infografik för att hålla koll på våra juletider. Vi bjuder även på filmen som vi producerade i samband med vår sverigekonferens tidigare i år. Håll till godo! https://youtu.be/aJPjZaSFldM Med stöd från Framtidsbanken.

Det är viktigt för mig.

Medlem på huset

Alltid saknad och efterlängtad. Alltid glada och positiva när man kommer innanför dörren. Frågar alltid en hur man mår och hjälper alltid en om man har en tuff dag, samt hjälp med vardagliga saker, ex. flytt, jobb, studier, läkarbesök etc.

Medlem på huset

"Handledarna jobbar mycket tillsammans med medlemmarna för att skapa en trygg och rolig arbetsinriktad dag utefter medlemmarnas behov och dagliga förmågor.

Medlem på huset

Senaste nyheterna