Ung Aktiv Kraft

Ungaktivkraft

Falkenbergs ungdomsverksamhet, Ung Aktiv Kraft vänder sig till ungdomar och unga vuxna (16-25) med erfarenhet av psykisk ohälsa. Vi erbjuder stödinsatser för att målgruppen ska kunna fullfölja sin studiegång, komma tillbaka till skola, praktik eller arbete, alternativt hitta andra mål att fokusera på.

Vi erbjuder individuell stöttning, studiestöd och vägledning men fokus ligger även på att möjliggöra nya sammanhang. Tillsammans planerar vi och genomför sociala aktiviteter exempelvis torsdagskvällar med biobesök, laserdome, filmkvällar osv. Vi har även spontanidrott på tisdagskvällarna mellan 16-17.

Ung Aktiv Kraft finansieras av Arvsfonden och vi är tre handledare kopplade till Ung Aktiv Kraft.


Fiskegruppen – Trubbiga kroken

Under mötet planeras framtida fiskeplaner eller andra aktiviteter knutna till gruppen. Bland annat har vi varit i Kvarnforsen, Stafsinge strand, och laxfiske i Ätran. Är du intresserad av att hänga på så kontakta Micke eller Ola på huset.


Bokklubben

Träffas tisdagar klockan 11 och pratar om en på förhand vald bok (en till två kapitel i veckan) Just nu är det “Britt -Marie var här av Fredrik Backman.


Grönskande Hälsa

Vi har börjat med odling! Målsättningen är ett ökat självförsörjande samtidigt som vi vill ta vara på hälsoeffekterna av arbete i trädgård. Projektet är finansierat av Framtidsbanken – Falkenbergs Sparbank.


Skapande verksamhet

I Ateljén på Fontänhuset varje onsdag klockan 14 under udda veckor och torsdagar under jämna veckor träffas skapande gruppen. Just nu arbetas det mycket med lera men det finns möjlighet att jobba både med hantverk och med mer konstinriktad verksamhet.


Kulturklubben

Vi har inte regelbundna möten eller träffar som de flesta andra grupperna på huset men vi försöker hålla oss uppdaterade på kulturellt som sker lokalt och åker några gånger per år på allt från utställningar till föreläsningar av intresse. Prata med Birgitta om du vill engagera dig i detta eller har en bra idé på något som vi kan gå och se.


Spelsällskapet

Falkenbergs spelsällskap är en förening som har sitt fokus kring rollspel, vi spelar brädspel, kortspel och rollspel så som Dungeons and dragons, och Sagospelet äventyret för de yngre medlemmarna. Föreningen riktar sig främst till åldrarna 6-25 år, men även äldre personer är välkomna.

Medverkandet är helt frivilligt, kostnadsfritt och utan förbindelser, men återkommande medlemmar skrivs in i föreningen som bidragsgrundande information till Sverok.

Vi ses på smedjan:

onsdagar 18-21. (Brädspel)

lördagar 14-17. (Rollspel)

Information om eventuella förändringar och övrig info kommer att publiceras i Facebook grupperna:

Falkenbergs spelsällskap 08-10 (för yngre medlemmar) FÖRANMÄLAN KRÄVS!

Falkenbergs spelsällskap (för äldre medlemmar)

Kontakt:

Tel: Lina Grimberg tel: 0730731731

Email: falkenbergsspelsallskap@gmail.com

Besök gärna våran hemsida: https://forening.sverok.se/12770

social-1_round-facebook

 


Hälsa och träning

På onsdagar klockan 16-17 kör vi spontanidrott i Tånga idrottshall och på fredagar kör vi gemensam gympa klockan 11 (gymmet på huset eller om vädret tillåter, ute i trädgården) Vid frågor kontakta Klara.

Section One

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Section Two

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Section Three

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.