Vanliga frågor

Vilka är ni?

Vi är en social arbetsrehabilitering för personer med erfarenhet av psykisk ohälsa.

Hur ser en dag ut hos er?

Vi börjar dagen med frukost klockan 8. Därefter har vi ett så kallat enhetsmöte där vi pratar om vad som behöver göras under dagen. Allting blir tydligt när vi skriver ned på en whiteboard. Kom gärna med egna förslag. Sedan säger var och en vad hen vill göra. Jobba själv eller tillsammans med en uppgift – det är upp till er på mötet. 10:30 har vi rast och klockan 12 äter vi lunch. Dagen följs upp vid 13. Färdiga uppgifter stryks och nya skrivs upp. Återigen är det upp till var och en vad hen vill göra. Dagen avslutas vid 16, förutom på fredagar då vi stänger 15. Detta är en hel “arbetsinriktad dag”, men många stannar för bara en del av dagen. Det finns inga måsten, men många möjligheter. Du bestämmer själv när och hur länge du vill delta.

Kostar det något att bli medlem?

Nej, i vår första riktlinje står att medlemskapet är gratis. Rent ekonomiskt bekostas verksamheten av bland annat kommun och stat, men också av våra olika samarbetspartners, sponsorer och stödmedlemmar. Du bidrar endast med ditt intresse och engagemang.

Det låter ju bra, men behöver jag vara medlem en viss tid?

I vår första riktlinje står även att medlemskapet inte är tidsbundet, och detta innebär att det är du själv som bestämmer om och när du vill avsluta medlemskapet. En del använder vår verksamhet som ett mellansteg på sin väg till nästa medan andra har glädje av gemenskapen i livets olika skiften.

När har ni öppet?

Vi har öppet året om, även när andra har semester. Vi träffas också under högtider, som jul och påsk, men det är som sagt alltid du själv som bestämmer om, när och hur länge du vill besöka oss. Våra ordinarie öppettider är:

Måndag – Torsdag 8-16

Torsdagar håller vi även öppet 16-20 då vi lagar mat och gör någon gemensam aktivitet, som att gå på bio, spela tv-spel, bowling eller bordtennis

Fredag 8-15

Lördagar har vi stängt

Söndagar har vi öppet 11:30-14:30 och då lagar vi tillsammans en god lunch

Det låter ju fantastiskt. Hur kommer jag i kontakt med er?

Visst är det! Du hittar oss på Lasarettsvägen 11 i Falkenberg, i närheten av vårdcentralen och i samma hus som ABF. Vill du istället ringa kan du göra detta på 0346 – 71 10 71 och föredrar du e-post så skicka till kontakt@falkenbergsfontanhus.se. Boka tid för ett nybesök så ses vi här!

90
Aktiva

medlemmar

som medverkar till en arbetsinriktad dag varje månad.