Vad vill du göra idag?

En arbetsinriktad dag

Vi behöver alla olika saker för att fungera bra, och därför ska ett Fontänhus kunna erbjuda något för alla. Skriv en artikel till vår tidning eller arbeta med den här hemsidan. Laga en mättande lunch i ett glatt arbetslag eller baka något gott till vår fikastund. Vi har en stor ateljé och en vackert grön trädgård. Har du inga gröna fingrar? Var med ändå! Här är du alltid behövd.

Vi har öppet nästan varje dag under hela året. Det har vi för att ge dig möjlighet att själv bestämma när och hur länge du vill besöka oss. Vi kommer aldrig bestämma dina tider. Däremot tror vi att du så småningom kommer se vår gemenskap som ett viktigt bidrag i din vardag. Vi tror på det som vi kallar för riktig frivillighet.

Internationellt nätverk

Lokal förankring

Vårt Fontänhus i Falkenberg är ett av över 300 klubbhus i världen som alla följer samma 37 riktlinjer. Dessa talar om våra kärnvärden och sätter oss medlemmar i centrum för vår verksamhet. När vi växer som individer, när vi känner oss lite bättre idag än igår, då har vi lyckats bra. Ett Fontänhus består alltid av oss, medlemmar och handledare. Tillsammans skapar vi en mer meningsfull vardag.

Genom åren har många kommit till oss för att bryta sin isolering, men man stannar ofta för gemenskapen. Den byggs upp genom det dagliga arbetet och de många aktiviteterna vi hittar på. Den finns för dig vilka vägar livet än tar, oavsett ditt mående och livssituation.

En viktig del av vårt arbete består i att ta kontakt med de medlemmar som av någon anledning känner sig isolerade. Vi vill visa att vi bryr oss om dig och att du inte är ensam.

En styrelse som behövs

Falkenbergs Fontänhus Vänner

Vi i Fontänhusvärlden brukar säga att det är vi medlemmar som gör vår verksamhet möjlig. Det är ju på ett sätt alldeles sant. Det dagliga arbetet utförs i stor utsträckning av medlemmar tillsammans med andra medlemmar och handledare. Men naturligtvis behövs en bakomliggande struktur samt ett nätverk av privatpersoner och organisationer som ekonomiskt eller med andra medel vill stötta vår verksamhet.

Samtidigt kan det vara nyttigt att sätta in det enskilda klubbhuset i det större nätverk som finns. Kika gärna på Clubhouse Internationals hemsida och se bilder från de övriga husen. Det är lite smått otroligt att samma riktlinjer och anda praktiseras i så vitt skilda miljöer år för år, och det är kanske ett bevis på att de faktiskt fungerar.

Vill du också stödja vår verksamhet?

Ditt bidrag behövs

Fontänhuset är en social arbetsrehabilitering för personer med psykisk ohälsa. I arbetet ingår att vi ger ut vår egen tidning, som utkommer ca 6 ggr om året. Blir du stödmedlem får du denna hemskickad och du blir även inbjuden till olika evenemang, t. ex. vår trädgårdsfest, där du får möjlighet att lära känna oss bättre.

Privatpersoner: 300 kr/ år

Organisation: 500 kr/ år     

Företag: 1000 kr/ år

Övriga bidrag välkomnas också. Ditt bidrag är viktigt. Inbetalningen skall gå till Falkenbergs Fontänhus Vänner på bankgiro nr: 5270-6207. Kom ihåg att skriva ditt namn och den adress dit du vill att tidning och inbjudningar skall skickas.

Du kan även använda Swish: 123 662 33 34. Kom ihåg att skriva namn och adress alternativt e-post i meddelandefältet. Stort tack för ditt bidrag!

Verksamhetsdokument

Verksamhetsberättelser (VB) och Verksamhetsplaner (VP) under de senaste åren.

VB 2018 & VP 2019
.PDF
VB 2017 & VP 2018
.PDF
VB 2016 & VP 2017
.PDF