Vårt Fontänhus

Ligger centralt i Falkenberg med utsikt över Ätran. Vi har vårt egna kök med tillhörande matsal och en trädgård med växthus. På våning två finns kontoret med två mötesrum och en ateljé. I källaren har vi även en verkstad och ett gym.

I huset genomför vi en arbetsinriktad dag. Som medlem väljer du själv vilken våning (enhet) som du vill utgå ifrån. Du väljer vad du vill jobba med och även med vem. På ett fontänhus finns det en möjlighet att skapa sitt eget schema för att på så sätt ta en aktiv roll i sin egen rehabilitering. På ett Fontänhus har vi fokus på det friska och värderar inte insatser olika utan alla bidrar till en arbetsinriktad dag utifrån ens egen förutsättning.

På Falkenbergs Fontänhus är vi ca 380 medlemmar. Vi har ca 90 unika besökare varje månad och ungefär 25-30 varje dag. Medlemmar och handledare driver det dagliga arbetet i huset . Med så pass många erfarenheter och bakgrunder så finns det väldigt mycket resurser i huset att utföra alla de olika arbetsuppgifter som innefattar  exempelvis, matlagning, kontor/redaktionsarbete, trädgård, ekonomi osv.

Falkenbergs Fontänhus har ett eget arbetsprogram för de medlemmar som vill ut i arbete. I denna uppgift samverkar vi med en mängd olika aktörer. Vi har även ett socialt program där vi umgås efter arbetstid, bio, restaurangbesök, testar på olika aktiviteter i vårt närområde osv.

90
Aktiva medlemmar varje månad
Aktiva

medlemmar

som medverkar till en arbetsinriktad dag varje månad.