Vårt Fontänhus

Ligger centralt i gamla stan i Falkenberg. Vi har vårt egna kök med tillhörande matsal och en stor trädgård. På våning två finns kontoret och redaktionen och två mötesrum. I tillbyggnaden huserar vi vår utställningslokal, ateljé. I källaren har vi diverse faciliteter såsom tvätt och service.

I huset genomför vi en arbetsinriktad dag. Som medlem väljer du själv vilken våning (enhet) som du vill utgå ifrån. Du väljer vad du vill jobba med och även med vem. På ett fontänhus finns det en möjlighet att skapa sitt eget schema för att på så sätt ta en aktiv roll i sin egen rehabilitering. På ett Fontänhus har vi fokus på det friska och värderar inte insatser olika utan alla bidrar till en arbetsinriktad dag utifrån ens egen förutsättning.

På Falkenbergs Fontänhus är vi ca 400 medlemmar. Vi har ca 90 unika besökare varje månad och ungefär 25-30 varje dag. Medlemmar och handledare driver det dagliga arbetet i huset . Med så pass många erfarenheter och bakgrunder så finns det väldigt mycket resurser i huset att utföra alla de olika arbetsuppgifter som innefattar  exempelvis, matlagning, kontor/redaktionsarbete, trädgård, ekonomi osv.

Falkenbergs Fontänhus har ett eget arbetsprogram för de medlemmar som vill ut i arbete. I denna uppgift samverkar vi med en mängd olika aktörer. Vi har även ett socialt program där vi umgås efter arbetstid, bio, restaurangbesök, testar på olika aktiviteter i vårt närområde osv.

90
Aktiva medlemmar varje månad
Aktiva

medlemmar

som medverkar till en arbetsinriktad dag varje månad.

VÅRT FONTÄNHUS

Läs om vårt hus i centrala Falkenberg, om vad och hur vi arbetar.

EN ARBETSINRIKTAD DAG PÅ FONTÄNHUSET

Sida vid sida genomför vi en arbetsinriktad dag.

FONTÄNHUSMODELLEN

Medlemmar och handledare planerar och driver det dagliga arbetet tillsammans utifrån våra riktlinjer.