Skip to main content
Händer i HusetSociala aktiviteter

BIOTISDAG den 8:e mars!

Av februari 29, 2016september 18th, 2019Inga kommentarer

Tisdagen den 8:e mars skall vi gå på bio. Vi börjar kvällen med att äta på Hermans. I priset ingår en pasta speciale (pasta med kyckling). Efter det går vi sedan mätta och belåtna och ser filmen CAROL som börjar kl 19:00. Huset subventionerar och du betalar endast 70 kronor för både mat och bio.

Filmen är mycket omtalad och var oscarsnominerad hela sex gånger! Detta är inget du vill missa. Läs mer vad filmen handlar om nedan:

 Therèse Belivet jobbar i ett av Manhattans många varuhus, men hon drömmer om ett mer meningsfullt  och spännande liv. En dag träffar hon  den förföriska och vackra Carol Aird  som är fast i ett misslyckat äktenskap. En gnista tänds mellan dem, och ju djupare deras relation blir, desto mindre oskyldig blir den. Men deras vänskap och kärlek visar sig ha ett högt pris.

 Carol är en smärtsamt vacker skildring av kärlek mot alla odds – ett kraftfullt drama om en gift kvinna som i 50-talets USA riskerar allt när hon inleder en romans med en yngre kvinna.

 Carol är baserad på Patricia Highsmiths, på sin tid kontroversiella, självbiografiska roman The price of salt från 1952.  Cate Blanchett tilldelades priset för bästa kvinnliga skådespelare vid filmfestivalen i Cannes tidigare i år, där Carol dessutom blev en de mest omtalade filmerna.

 

Anmälan är bindande då vi måste förboka och görs på huset. Häng på!