Nyfiken på oss?

Då ska du också kontakta oss :)
Välj det sätt som passar dig bäst!

Vanliga frågor om medlemskap

Vem kan bli medlem?

Medlemskapet är öppet för alla med erfarenhet av psykisk ohälsa. Du behöver inte ha någon psykiatrisk diagnos för att bli medlem här.

Varför kallar ni det medlemskap?

Medlemskap i en förening innebär att du är med och påverkar verksamheten. I vår förening finns det många sätt att vara med och påverka. Vi strävar alltid efter att vara en så “platt” organisation som möjligt.

Kostar medlemskapet något?

Nix. Det är helt gratis :)

Hur förnyar jag mitt medlemskap?

Medlemskapet är livslångt, om du så önskar. Det är du själv som bestämmer på vilken nivå du vill delta och om du vill avsluta. Många av våra medlemmar har kommit i kontakt med oss i ett avgörande skeende i livet och varit i behov av mer stöttning. Sedan har de gått vidare men bibehåller ändå någon form av kontakt med oss och hälsar på ibland. Ett medlemskap på Fontänhuset behöver inte förnyas. Det finns för dig på dina villkor :)

Vad händer när jag tar kontakt med er?

Du får en fråga om du vill komma på ett så kallat nybesök där du får se våra lokaler och vi berättar om hur våra dagar ser ut. Det här första besöket leds oftast av en medlem tillsammans med en handledare. Gå sedan hem och fundera, och pröva gärna på att vara här några gånger. Om du vill så bokar vi sedan en tid för ett introduktionsbesök, där vi mer i detalj går igenom vår metod och du får tillfälle att ställa alla frågor du kan tänkas ha (det brukar bli en hel del och det är riktigt bra). Om du vill så blir du sedan medlem, och det tycker vi du ska bli! Så kontakta oss redan idag så ordnar vi en tid för en första träff :)