Internationella riktlinjer

Med lokal förankring

Vårt Fontänhus i Falkenberg är ett av över 300 klubbhus i världen som alla följer samma 37 riktlinjer. De talar om våra kärnvärden och sätter oss medlemmar i centrum för vår verksamhet. När vi växer som individer, när vi känner oss lite bättre idag än igår, då har vi lyckats bra. Ett Fontänhus består alltid av oss.

Ett medlemskap för livet

Frivilligt och utan kostnad

Vi har öppet nästan varje dag under nästan hela året. Det gör vi för att ge dig möjlighet att själv bestämma när och hur länge du vill besöka oss. Vi kommer aldrig bestämma dina tider. Däremot tror vi att du så småningom kommer se vår gemenskap som ett viktigt bidrag i din vardag. Vi tror på riktig frivillighet.

Vad vill du göra idag?

Arbetsinriktad dag

Vi behöver alla olika saker för att fungera bra, och det är därför ett Fontänhus ska kunna erbjuda något för alla. Vi har en vackert grön trädgård och en ateljé för den konstintresserade. Har du inga gröna fingrar? Var med ändå! Eller hjälp till i köket och caféet, skriv en artikel till vår tidning eller uppdatera något på vår hemsida (som den här texten). Det finns alltid något att göra. Vad vill du?

En gemenskap att trivas i

En plats att växa på

Genom åren har många kommit till oss för att bryta sin isolering, men man stannar ofta för gemenskapen. Vi finns för dig även om du går ut i arbete eller studier, om du blir gammal eller sjuk. Vi tar kontakt. Vi vill träffa dig. Utan dig är vi inte fulltaliga och vår gemenskap saknar en kompis. “Vi har handlat lite mat och precis dukat borden. Vi tänkte grilla nu ikväll. Har du lust att komma?”

Är du nyfiken på vår verksamhet?

Boka tid för ett nybesök redan idag så vi får lära varandra!