Frivillighet skapar engagemang

Vad vill du göra idag?

Vi behöver alla olika saker för att fungera bra, och därför ska ett Fontänhus kunna erbjuda något för alla. Skriv en artikel till vår tidning eller arbeta med den här hemsidan. Laga en mättande lunch i ett glatt arbetslag eller baka något gott till vår fikastund. Vi har en stor ateljé och en vackert grön trädgård. Har du inga gröna fingrar? Var med ändå! Här är du alltid behövd.

Kom som du är!
Frivilligt och utan kostnad

Vi har öppet nästan varje dag under hela året. Det har vi för att ge dig möjlighet att själv bestämma när och hur länge du vill besöka oss. Vi kommer aldrig bestämma dina tider. Däremot tror vi att du så småningom kommer se vår gemenskap som ett viktigt bidrag i din vardag. Vi tror på det som vi kallar för riktig frivillighet.

Internationellt nätverk
– med lokal förankring

Vårt Fontänhus i Falkenberg är ett av över 300 klubbhus i världen som alla följer samma 37 riktlinjer. Dessa talar om våra kärnvärden och sätter oss medlemmar i centrum för vår verksamhet. När vi växer som individer, när vi känner oss lite bättre idag än igår, då har vi lyckats bra. Ett Fontänhus består alltid av oss, medlemmar och handledare. Tillsammans skapar vi en mer meningsfull vardag.

En plats att växa på
– en gemenskap att trivas i

Genom åren har många kommit till oss för att bryta sin isolering, men man stannar ofta för gemenskapen. Den byggs upp genom det dagliga arbetet och de många aktiviteterna vi hittar på. Den finns för dig vilka vägar livet än tar, oavsett ditt mående och livssituation.

En viktig del av vårt arbete består i att ta kontakt med de medlemmar som av någon anledning känner sig isolerade. Vi vill visa att vi bryr oss om dig och att du inte är ensam.

En arbetsinriktad dag

8:00
Frukost som huset bjuder på
9:00
Enhetsmöte, varefter arbetet börjar
10:30
Förmiddagsfika
12:00
Gemensam lunch
13:00
Enhetsmöte, varefter arbetet fortsätter
14:00
Fredagsfika som huset bjuder på
14:30
Varje tisdag: Policymöte
14:30
Varannan torsdag: Husmöte
15:00
Fredagar: huset stänger
16:00
Måndag till onsdag: huset stänger
16:00 - 20:00
Torsdagar: en social aktivitet
11:30 - 14:30
Söndagar: vi lagar och äter en god lunch tillsammans