Skip to main content

Vi är Nya Vägar

Vi är roliga,
vi lovar

Nya Vägar gänget

På denna sida får du en kort introduktion av våra unga vuxna som aktivt arbetar med vårt ungdomsprojekt Nya Vägar.
Vi har alla kommit in i projektet under olika skeden, vissa har varit med från start och andra har kommit in under projektets gång.
Men det vi har gemensamt är att vi alla arbetar aktivt för Nya Vägar projektet och dess mål.

Så vilka är vi då?

Här nedan så kommer du kunna läsa om de medlemmar som är mest aktiva i Nya Vägar under denna period.
Lite kort info om oss samt ett ansikte på våra unga vuxna och våra fantastiska handledare!

Margareta "Maggan" Kihlström

Handledare/Professionell snacksare

Tycker om mat och att skratta!
Jag jobbar som handledare på Falkenbergs Fontänhus sedan december 2019. Medlemmarna i Nya Vägar beskriver mig med följande ord: entusiastisk, pratglad, redig, rolig, får saker att hända, engagerad, snacksare och lite förvirrad.
Kontaktuppgifter: maggan@falkenbergsfontanhus.se 0763475096

Erica Lindén

Medlem/Yrvädret

I'm a goat person
Jag heter Erica, jag är 25 år gammal och har varit medlem här på Falkenbergs Fontänhus sedan mars 2019, jag kommer ursprungligen från Jönköping men jag flyttade till Falkenberg hösten 2017.
Här på Fontänhuset så varvar jag lite mellan våra båda enheter, när jag är på Enhet 1 som ligger på nedervåningen så stökar jag mest runt i vårt café, fixar kaffe, bemannar och tar betalt för lunchen. På Enhet 2 så blir det en del fix med sociala medier samt att jag skapar så kallade ''info-lappar'' om olika saker som händer och sker här på huset.
Utöver det så är jag då som sagt aktiv inom Nya Vägar projektet och har varit det sedan projektet startades 2019 och det ligger mig väldigt nära hjärtat.

När man frågar de andra i Nya Vägar vilka ord dom skulle bveskriva mig med så är det dessa: rolig, kreativ, pålitlig, arbetssam, organiserad, fartfylld, ihärdig (envis), smart, snäll, ¨Gete-rolig¨ och empatisk.

Viking Hallman

Handledare/Trädgårdstomte

Har en förkärlek till odling, matlagning, mindfulness, träning och dåliga skämt.
Jag heter Viking och har jobbat som handledare här på Fontänhuset sedan 2017.
Medlemmarna i Nya Vägar beskriver mig med dessa ord: snygg, smart (Vikings egna ord) ödmjuk, cool stil, hippie, mjuk, vegeterian, rolig-ish, humoristisk, skärpt blick, lång, bra kock, stockholmare.
Kontaktuppgifter: Viking@falkenbergsfontanhus.se 0704658979

Kim Bjurfalk

Medlem/Duracellkanin

Mitt namn är Kim Bjurfalk och jag är 25 år gammal och jag blev medlem på Falkenbergs Fontänhus hösten 2016. Jag hade stora spelberoenden och Fontänhuset var min räddning till minskad dataspelning. Jag vill tacka min bror Niclas för att visa mig tillbaka till ljuset, och han visade mig Fontänhuset och gjorde så jag kunde bli medlem på Falkenbergs Fontänhus. Utan han vet jag inte hur jag hade varit idag. När jag är på Fontänhuset brukar jag för det mesta vara i deras café och har också bland annat varit i köket och lärt mig en hel del om matlagning. Jag får bland annat stöttning i mitt jobbsökande här på Fontänhuset. Jag är mest på Fontänhuset för att få in rutiner när man väl ska komma ut i arbetslivet, och träna på det sociala nätverket.

Resten av gruppen beskriver mig med dessa ord: arbetsmyra, omtänksam, trevlig, chill, rolig, gamer

Sofie Aspenlind

Medlem/Filosof

Gruppens tänkare
Jag heter Sofie, jag är 25 år gammal och har varit medlem här på Falkenbergs Fontänhus sedan mars 2020. Jag är ursprungligen ifrån Bladåker en liten by som tillhör Knutby utanför Uppsala men är nu inflyttad i Vessigebro utanför Falkenberg sedan februari i våras.

Här på Fontänhuset hjälper jag till på både enhet 1 och 2, då jag oftast hjälper till med maten och bakar i köket, håller rent och städat och tar ibland betalt i caféet när huset serverar lunch på enhet 1. Uppe på enhet 2 brukar jag ha mer eget arbete då jag bland annat är med i utvägen om du vill ha hjälp att söka jobb eller söka till en utbildning, men hjälper även till ibland att skapa infolappar till allt som händer och kommer att ske här på huset till alla medlemmar på sociala medier. Utanför huset jobbar jag som timanställd på äldreboende och tar hand om 2 hästar på fritiden.
Utöver detta så är jag aktiv inom Nya Vägar projektet och har varit det sedan april 2020.

Andra inom Nya Vägar skulle beskriva mig med följande ord: reflekterande, smart, duktig, vänlig, flitig, ambitiös, trevlig, djurvän

Emilia Larsson

Medlem/Bokmal

Mitt namn är Emilia, jag är 21 år gammal. Jag blev medlem på Fontänhuset hösten 2015. Jag brukar vara på Fontänhuset varje dag mellan 8-16. Jag arbetstränar här. Jag brukar också vara med på sociala aktiviteter som vi har varje torsdag. Jag trivs här för att jag får socialt utbyte och får rutiner. När jag är här så brukar jag bemanna vår reception, och då ser man till så att alla medlemmar skriver in sig i vår padda, kollar närvaro, hämtar post, postar brev och svarar i telefon. Jag har varit med i Nya Vägar projektet sedan starten 2019 och det betyder väldigt mycket för mig.

Gruppen beskriver mig med dem här orden: vänlig, trevlig, pratsam, social, telefonnörd

»Kontakta oss!«

nyavagar@falkenbergsfontanhus.se