Skip to main content
Fontänhus, en omöjlig idé som stått sig sedan 1948

Fontänhus-modellen omfattar idag fler än 400 klubbhus världen över. Falkenbergs Fontänhus är ett av 14 hus i Sverige. Fontänhusen är politiskt och religiöst obundna. Medlemskapet är gratis för den enskilde och medlemmarna får inte betalt för sitt arbete i husen.

Fontänhusmodellen är unik inom den psykiatriska rehabiliteringen. Vill du läsa mer om modellen och dess fördelar rekommenderar vi ett besök på vårt riksförbunds sida: http://www.sverigesfontanhus.se

Samtidigt kan det vara nyttigt att sätta in det enskilda klubbhuset i det större nätverk som finns. Kika gärna på Clubhouse Internationals hemsida och se bilder från de övriga husen. Det är lite smått otroligt att samma riktlinjer och anda praktiseras i så vitt skilda miljöer år för år, och det är kanske ett bevis på att de faktiskt fungerar.

En styrelse som behövs

Vi i Fontänhusvärlden brukar säga att det är vi medlemmar som gör vår verksamhet möjlig. Det är ju på ett sätt alldeles sant. Det dagliga arbetet utförs i stor utsträckning av medlemmar tillsammans med andra medlemmar och handledare. Men naturligtvis behövs en bakomliggande struktur samt ett nätverk av privatpersoner och organisationer som ekonomiskt eller med andra medel vill stötta vår verksamhet.

Vill du också stödja vår verksamhet?

Fontänhuset är en social arbetsrehabilitering för personer med psykisk ohälsa. I arbetet ingår att vi ger ut vår egen tidning, som utkommer ca 6 ggr om året. Blir du stödmedlem får du denna hemskickad och du blir även inbjuden till olika evenemang, t. ex. vår trädgårdsfest, där du får möjlighet att lära känna oss bättre.

Privatpersoner: 300 kr/ år

Organisation: 500 kr/ år     

Företag: 1000 kr/ år

Övriga bidrag välkomnas också. Ditt bidrag är viktigt. Inbetalningen skall gå till Falkenbergs Fontänhus Vänner på bankgiro nr: 5270-6207. Kom ihåg att skriva ditt namn och den adress dit du vill att tidning och inbjudningar skall skickas.

Du kan även använda Swish: 123 108 1272. Kom ihåg att skriva namn och adress alternativt e-post i meddelandefältet. Stort tack för ditt bidrag!

Verksamhetsdokument

Verksamhetsberättelser (VB) och Verksamhetsplaner (VP) under de senaste åren.

VB 2022 & VP 2023
.PDF
VB 2021 & VP 2022
.PDF
VB 2020 & VP 2021
.PDF
VB 2018 & VP 2019
.PDF
VB 2017 & VP 2018
.PDF
VB 2016 & VP 2017
.PDF