Skip to main content

Teaterföreställning Dödsdansen & Vi har det bra

Av december 5, 2012maj 27th, 2015Inga kommentarer

 

Vi har fått sex biljetter till ”Dödsdansen & Vi har det bra” av riksteatern. Föreställningen är den 9:e december i köinge bygdegård. 18.00 är det glöggmingel och teatern börjar 19:00. Det kommer att spelas två akter och vara paus mellan dessa.

Först till kvarn! Anmäl dig på huset eller hör av dig till Sofie om du är intresserad.

Första föreställningen är den klassiska pjäsen Dödsdansen av August Strindberg som handlar om artillerikaptenen Edgar och hans fru, före detta skådespelerskan Alice, som efter ett 25-årigt äktenskap brottas med en sliten relation. När Alice kusin Kurt kommer på besök dras de tre in i ett tragiskt triangeldrama med mycket svart humor. 2012 är Strindbergs år, vår ständigt aktuella svenska dramatiker som är den som troligtvis spelats mest på utländska scener.

Andra föreställningen är den nyskrivna Vi har det bra, av Camilla Blomqvist. Ett svindlande kammarspel på stranden om sökandet efter lyckan. Erik och Anna-Karin har rest långt bort för att få vara ensamma och hitta tillbacka till varandra när Kenneth, den nyseparerade grannen hemifrån, plötsligt dyker upp på samma hotell. I den vackra tropiska solnedgången uppstår en annan sorts triangeldrama. När mörkret faller är ingenting längre som förut.