Skip to main content
Händer i HusetSociala aktiviteter

En liten berättelse om hur FONTANKIDZEN hade det i huvudstaden!

Av februari 14, 2013september 18th, 2019Inga kommentarer

Nätvärksträff Sköndal Unga Vuxna

Den 6 februari drog Adelina, Angelica, Amanda, Cindy och Mattias iväg med bil till Fontänhuset Sköndal för att medverka i Nätverksträff för unga vuxna och diskutera bland annat hur könsfördelningen ser ut i de olika husen.

Adelina fixade fram sovsäckar till alla och var även den som körde både dit upp och hem. Först hämtade hon alla vilket tog lite tid eftersom folk var lite morgon trötta men sedan när vi väl var på väg så hade de flesta med sig ett gott humör. Vi stannade lite på vägen då och då för att ta några bensträckare och frisk luft. Lunchen åt vi på McDonald’s. När vi väl var framme i Stockholm efter 7 timmars bilkörning så hade vi lite problem med att hitta fram till fontänhuset. Först körde vi lite fel på små vägarna och fastnade med bilen i lite snö, vilket var ganska kul och Mattias fick gå ur och putta på bilen. Väl inne på huset fick vi typ det bästa stället att sova på. Vi bäddade upp alla sovsäckar och packade upp sen tog vi en promenad till hemköp och handlade lite kvällsmat och snacks.

Dagen där på träffades alla medlemmar från de olika fontänhusen och åt frukost på Restaurang Sia Shomei där alla fick gå upp och hålla en kort presentation av sina respektive hus i cirka 5 minuter. Sedan diskuterades olika frågor som t.ex. hur vi ska arbeta för att nå yngre och det var diskussioner om en gemensam hemsida Young Fountian House och det visades även logga som alla fick säga sina åsikter om. Sedan sammanfattades dagen och vi fick 2 timmar på oss att utforska Stockholm så då gick vi till ett köpcentrum och kollade runt lite. Efter det gick vi tillbaka till restaurangen och åt jätte god mat. Kvällens avslutades med lite musik och musik quis och vi var två lag. Vi vann inte men det var roligt ändå. Sen åkte vi buss och tåg hem till Sköndalsfontän hus. Dagen efter åt vi frukost på fontänhuset och hade utvärdering. Sedan åkte vi hem igen.

/ Cindy Laukšteins