Skip to main content
Händer i Huset

Falkenbergs Fontänhus söker handledare

Av februari 26, 2024Inga kommentarer

Vill du arbeta i en verksamhet där du kan göra skillnad? Falkenbergs Fontänhus är en psykosocial arbetsrehabilitering för människor med erfarenhet av psykisk ohälsa. Fontänhuset drivs som en ideell förening och är ett av drygt 400 Fontänhus i världen.

Tycker du om att arbeta i en grupp där positivt tänkande, entusiasmerande och initiativtagande är huvudingredienserna? Alla handledare och medlemmar deltar och sköter, sida vid sida, driften av Fontänhuset och dess tre enheter. I ditt arbete kommer du utgå från vår serviceenhet och delta i arbetet som ingår där. En stor del av arbetet är att kunna stötta, stödja och motivera individen att nå sina mål i tex. arbete, studier, hälsa och myndighetskontakter enligt Fontänhus modellen och dess riktlinjer. Som handledare arbetar du som en jämlik kollega i en platt organisation. Arbetet bygger på att man tror på människors lika värde, förmågor och resurser.  

Din profil
Vi söker dig som har lätt för att bygga relationer och har en god social förmåga. Då verksamheten utgår från varje individ och dag, är arbetet händelsestyrt och det är då viktigt att du är driven och flexibel, samtidigt som du kan behålla den viktiga strukturen. Det krävs att du kan inspirera och engagera andra till att vilja delta i verksamheten. Du ska vara trygg i dig själv och orädd för att ställas inför nya och främmade situationer. Du ska ha god organisations- och planeringsförmåga. Samarbetsförmåga är en förutsättning. Höga krav ställs på att du kan arbeta självständigt.

Vi ser gärna att du har någon form av lämplig högskoleutbildning.


Du ska ha goda kunskaper i svenska, engelska och datakunskap. Körkort B är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. För mer information om verksamheten se: www.falkenbergsfontanhus.se

Vissa kvällar och helger ingår i arbetet. Varaktighet/arbetstid: heltid, 6 månader eller längre. Tillträde enligt överenskommelse.

Lön: fast lön enligt avtal.

Skicka din ansökan till: ansokan@falkenbergsfontanhus.se

Sista ansökningsdagen: 27/3-2024