Skip to main content

Mitt namn är Advan och är medlem i Falkenbergs Fontänhus sedan några år tillbaka. Jag var på ett besök med en annan verksamhet och blev mer nyfiken på fontänhuset. Jag gick till slut på ett så kallad intromöte och fick veta mer om vad man gör här och bli bekant med medlemmar och personal. En tid har flytt sedan dess. Jag har varit med i otaliga torsdagskvällar och har fått bära ansvaret för vår tidning som både redaktionschef och ansvarig utgivare.
Jag tycker om fontänhusmodellen på så sätt att här bedrivs inte psykiatrisk vård eller terapi. Det hade annars skrämt iväg många med psykisk ohälsa. Det hindrar inte folk från att må dåligt, eftersom måendet är snabbt föränderligt och det kan man förstå.
Vad gör vi på fontänhuset? Jo, vi målar och skriver, spelar och sjunger, bakar och fikar, reser till platser och gör roliga saker ihop med mera. För vissa upplevs fontänhuset som en stor familj och kan ha betytt mycket i deras liv, såsom att ha funnit vänner för livet eller så har fontänhuset varit ett gott stöd i deras liv.
På fontänhuset utvecklas vi som individer i en gemenskap; utbyter tankar och idéer, hjälper och stöttar och för varandra framåt. Personalen är venerna i verksamheten och riktlinjerna vår ryggrad och medlemmarna själva syftet, och målet är vår framtid, som ska skänka oss det i livet som vi strävar efter.
Fontänhuset utvecklas ständigt och är i full rullning. Vi har exempelvis startat upp ungdomsprojektet Ung Aktiv Kraft. Jag har redan stiftat nya bekantskaper, både med nyanställda och nya medlemmar. Jag spår en lysande framtid för vårt fontänhus även i fortsättningen. Jag hoppas också att nya fontänhus poppar upp i Sverige. Visionen? Ett fontänhus i varje stad i hela Sverige!