Skip to main content

För mig var det den första nyårsaftonen på fontänhuset. Iklädd en rutig skjorta i rött och blått gick jag på tåget ifrån hemorten Halmstad till Falkenberg denna decemberafton och sista dag på det gångna 2014. Här är en kort sammanfattning av denna kväll.

2014-12-31 19.51.00

Vi avnjöt en middag bestående av tre rätter. Förrätten var bröd med gubbröra ovanpå. För de som inte vet vad gubbröra är så är det en rätt som brukar innehålla ansjovis, ägg, gräslök och dill som är ihoprört. Detta var en bra start på middagen och som varmrätt serverades kyckling med ädelostsås till och med potatis som var fint upplagd och som verkade vara gratinerad. Till detta drack vi lite cider och någon i sällskapet, kan ha varit Jonas, föreslog att var och en skulle berätta något de upplevt under det gångna året. Ordet gick runt och hamnade till sist på Jonas som berättade att han var nöjd med sitt nya jobb på Falkenbergs fontänhus. Efter att ha ätit av den goda maten så var det dags för efterrätt eller dessert om man så vill. Det fanns två alternativ att välja på. Det ena var en bakelse bestående av kolasås som smakade pepparkaka liggandes ovanpå en lagom spröd kaka. Det fanns också en hemmagjord chokladmousse för den som önskade det.

Vi var ett lite drygt tio-tal personer och före tolvslaget hann vi med en musikquiz som var uppbyggt av mer eller mindre kända låtar som var tolkade på finska. Stämningen var uppsluppen och den som ledde quizet var Jonas. Utgången av tävlingen var jämn och alla verkade vara nöjda efteråt.

Så gick vi ut i vinterkylan för att invänta det nya året. Vi skålade under de färgglada fyrverkerierna som lyste upp natthimmeln och välkomnade tillsammans det oskrivna blad som var år 2015!

 

skrivet av Ola Aurell